Amylest AB

Technický popis:
Jedná se o suchý, bílý, jemný, ve studené vodě bobtnající prášek z termicky modifikovaného bramborového škrobu, bez chuti a vůně. Při bobtnání za studena tvoří pseudoplastickou pastu, čirou nebo mírně opalescentní. Pasta je středně mechanicky a tepelně odolná, vyniká viskozitou a hydratačními schopnostmi. Při použití do směsí s pH menším než 4 viskozita rychle klesá.

VLASTNOSTI:
sušina min.   /   90 %
pH   /   5,5 – 7,5
vaznost vody   /   25 – 35 g/g
prosev – propad sítem 0,25 mm   /   90 %
prosev – zbytek na sítě 0,25 mm   /   8 %
prosev – zbytek na sítě 0,315 mm   /   2 %

Popis:
Používá se jako zahušťovadlo ve směsích, kde je třeba vázat vodu a stabilizovat malým množstvím škrobu při pH vyšším než 4,5. Široké uplatnění má ve výrobcích konzervárenských, mrazírenských, mléčného průmyslu, majonézách, salátových zálivkách a směsích na přípravu cukrářských krémů.

Balení a skladování:
Amylest AB je balen po 15 – 20 kg do vícevrstvých, papírových pytlů s vnitřním polyetylenovým nástřikem. Skladuje se při maximální vlhkosti 75 %, je nevhodné skladovat jej v blízkosti surovin a výrobků, jejichž pachy by mohl na sebe navázat. Záruční lhůta je 12 měsíců, z nichž jeden měsíc může čerpat výrobce před expedicí.

 

Pro více informací kontaktujte specialistu kvality, pana Jana Kašpara.
jan.kaspar@mrazagro.cz