Amylest AP

Technický popis:
Jedná se o suchý, bílý až nažloutlý, jemný, ve studené vodě středně rychle bobtnající prášek z termicky modifikovaného bramborového škrobu, s nepatrnou chutí a vůní po základní surovině. Při bobtnání za studena tvoří bílou pastu velmi dobré plasticity a střední viskozity. Při ohřevu na vyšší teplotu se plasticita nemění, při teplotách blízkých bodu varu nebo rozváření za zvýšeného tlaku, dochází k mírnému porušení plasticity a vzniku gumovitého roztoku, který ochlazením opět tuhne v pastu. Není citlivý na nízké pH roztoku.

VLASTNOSTI:
sušina   /   min. 90 %
pH   /   5,5 – 7,5
vaznost vody   /   25 – 35 g/g
prosev – propad sítem 0,25 mm   /   90 %
prosev – zbytek na sítě 0,25 mm   /   8 %
prosev – zbytek na sítě 0,315 mm   /   2 %

Popis:
Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor v roztocích, kde je nízké pH (majonézy a dressingy) a vysoké namáhání tepelné a mechanické (kečupy,sterilovaná jídla). Dávkování se liší případ od případu, nejčastěji se používá 1 – 4 %.

Balení a skladování:
Amylest AP je balen po 15 – 20 kg do vícevrstvých papírových pytlů s vnitřním polyetylenovým nástřikem. Skladuje se při maximální vlhkosti 75 %, je nevhodné skladovat jej v blízkosti surovin a výrobků, jejichž pachy by mohl na sebe navázat. Záruční lhůta je 12 měsíců, z nichž jeden měsíc může čerpat výrobce před expedicí.

 

Pro více informací kontaktujte specialistu kvality, pana Jana Kašpara.
jan.kaspar@mrazagro.cz